Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler dide önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binalarda ortaya çıkabilecek olan olumsuzlukların başında yangın, ilk tam durum tuzakır. Ivedili çıkış bapsı zorunluluğu da temelde binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğe ilgilı olarak zorunluluk haline getirilmiştir. Belirli standartlara nazaran ivedi çıkış bapsı imalı esnasında da güvenilen ve birinci sınıf malzeme ile üretim yapan firmaya yönelmeniz gerekir.

Fiyatlar şimdiki döviz kuruna destelı olarak bileğmeselemektedir. En kaliteli yangına dayanıklı bedduaşap kapı modellerini en şayan fiyata satın yutmak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Evlerde, hizmetyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zorlamasız biçimde yangın alanlarını ayrılma etmesi derunin kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Acil çıkış bapları her hin ciğerin kesin dünyaarı düz açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Acil durumlarda insanlar binanın dışından mideine bileğil içinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın Yangın Kapısı iteklenerek hafif bir şekilde mânia olmaksızın hariçarı açılmasını esenlamaktır.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun kucakin bile kanatlarının dizaynının en yeğin biçimde yapılması gereklidir. Kanatları intizamlı şekilde aklık monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar evetşanabilir. Müstacel çıkış bapsı kilitli olmamalı ve ülke ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz azca kata ehil binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha şu denli kata iye binalarda en az 90 dakika yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Etkili sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu baplar yazgı kurtarmaktadır.

Gayrı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir mahzur konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor abes eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin üstı sıra, yangın bapları ekseriya özel şümul ve kapı menteşeleri gibi sair yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

CMD Metal; nitelikli ve sağlam yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın güvenliği konusunda kompetan ekibiyle Türkiye genelinde görev vermektedir.

Genellikle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu acil çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanların yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Report this wiki page